13. syyskuuta 2010

OOK

Koska syysflunssa edelleen riepoo minua ja aamulla en lähtenytkään kouluun vaan apteekkiin, pääsin samalla käymään postissa noutamassa itse kirjatun kirjeeni. Ja niinhän se oli, että se oli se kutsu osakkeenostajien kokoukseen. Uusiin naapureihin pääsen siis tutustumaan - onneksi vai valitettavasti, sen näkee sitten - syyskuun lopulla, 28.9. tiistaina.

Ensinnäkin kokous pidetään, koska yli neljännes asunnoista on myyty ja rakennustyöt siten on aloitettu. Kokouksessa käsitellään mm. kohteen rakentamiseen, rakentamisvaiheen aikaiseen hallintoon, muuttoon sekä Härmälänrannan kehittymiseen ja suunnitteluun liittyviä asioita. Tiskissä ovat myös rakennustyön valvominen sekä tilintarkastus.

Asuntokauppalain 2 luvun 21 § sanoo rakennusvaiheen aikaisesta tilintarkastajasta seuraavaa:
"2 luku 21 §: Osakkeenostajien valitsema tilintarkastaja

Osakkeenostajilla on 20 §:ssä tarkoitetussa kokouksessa oikeus yhtiöjärjestyksen estämättä valita osakeyhtiölle tilintarkastaja, jonka toimikausi kestää rakentamisvaiheen päättymistä seuraavan tilikauden loppuun. Osakkeenostajien valitsemasta tilintarkastajasta on muutoin voimassa, mitä yhtiökokouksen valitsemasta tilintarkastajasta säädetään. Tilintarkastajan palkkiosta vastaa osakeyhtiö, jonka menoihin palkkio saadaan lisätä taloussuunnitelmasta riippumatta.

Osakkeenostajien kokouksella on sama oikeus kuin yhtiökokouksella saada tietoja tilintarkastajalta."
Jossain määrin minua kauhistuttaa ajatus, että joku jossain vaiheessa saa tietää minun opiskelevan alaa ja erikoistuvan taloushallintoon ja kirjanpitoon. En toivo päätyväni taloyhtiön tilintarkastajaksi missään vaiheessa. En ainakaan näin nuorena. Olen liian nuori sellaiseen touhuun. Enkä minä vielä onneksi olisi edes pätevä sellaiseen. Kunhan maalailen kauhuskenaarioita.

Nyt täytyy vain merkitä kokous kalenteriin ja suunnata oikeaan aikaan Tampellaan katsomaan, millainen meininki siellä on ja millaisia ihmisiä sitä seinän takana reippaan vuoden päästä asuukaan.

Ei kommentteja: