20. syyskuuta 2010

Materiaalipostia

Olin enemmän kuin ihmeissäni, kun tänään tulin kesken päivän käymään kotona lähteäkseni lääkäriin. Postin mukana oli tullut taas Skanskan iso kirjekuori.

Sain asunnon vaihtoehtoisia materiaaleja ja valintoja käsittelevän monistenivaskan, jossa oli vaihtoehtoisia, hintaan sisältyviä tai erikseen hinnoiteltavia ratkaisuja. Plarailtuani nipun läpi moni kivi siirtyi sydämeltäni. Äkkiseltään mieleeni ei jäänyt mitään muuta ongelmakohtaa kuin liesituuletin ja eteisen ja makuuhuoneen kaappien ovet - ja keittiö, tuo ikuinen päänvaiva.

Yhdeksi lattiaehdokkaaksi nousi Upofloorin petsattu Tammi Granite -sauvaparketti. Mallikuvassa näyttää ihan hyvältä, ehkä vähän harmaalta, mutta mitään ei päätetä, ennen kuin on luonnossa nähty. Sävy syvenee auringossa. Vaaleiden lattioiden kasvattina tummempi lattia hieman epäilyttää, mutta en osaa kuvitella kotiini vaaleaakaan lattiaa. En ole koskaan ollut vaalean puun ystävä.
Vaihtoehtoiset materiaalit ja varusteet -nippu antoi myös useat avaimet kylpyhuoneen ja saunan kokoamiseen. Haaveilemani lasitiilinen suihkuseinä löytyi Kylpyhuone-otsikon alta, samoin myös hierova suihkusetti lievittämään pahimpia niskajumeja. Tunnelmallinen tervaleppäsaunakin pomppasi sydämeeni. Joskin tervalepän eläväisyys lämmön, kosteuden ja ajan myötä mietityttää, kun tarjolla olisi helpompiakin vaihtoehtoja.

Parvekkeelle esiteltiin Ristomatti Ratian Kalikka-mosaiikkilaattaa, joka on valmistettu puukuidusta ja kierrätysmuovista. Seos ainakin mainospuheiden mukaan antaa "puun tunnun ja muovin kestävyyden".

Täytyy sanoa, että mitä enemmän vaihtoehtoja on, sitä enemmän menen solmuun ja epävarmuus kasvaa. En halua tehdä päätöksiä, sillä pelko vääristä valinnoista ja kotini pilaamisesta on liian suuri. Ideoita yksinkertaisesti on aivan liikaa, ja ne risteilevät päässäni sikin sokin. On niin vaikea suunnitella tilaa, jota ei ole koskaan nähnytkään.

Jos jotain onnistuin päättämään, niin ulko-oveen tulee turvalukko, murtosuojarauta, ovisilmä ja varmuusketju. Tukikohta ei saa olla altis tunkeilijoille.

Nivaskan mukana tulleessa saatekirjeessä oli asiakasvastaavan terveiset. Hän lupasi ottaa yhteyttä viikolla 38 (eli tällä viikolla) tapaamisaikaa sopiaksemme. Siis lisää tapaamisia luvassa. Osakkeen ostajien kokouskin on ensi viikon tiistaina, viikon päästä siis. Huh, jännittävää. Toivottavasti asiakasvastaavan kanssa puhutaan materiaaleista ja muista valinnoista - ja toivottavasti hänellä on joitain vinkkejä!

Lopuksi jäniskevennys: "Nunnaluostari! Siitä sun uudesta tulee nunnaluostari eikä sinne ole isän ja veljen lisäksi pääsyä muilla miehillä!" hihkaisi mummu iltateepöydässä. Hienoa, minut on siis tuomittu ikuiseksi neiti-ihmiseksi 58-neliöiseen kammiooni?

Ei kommentteja: