15. marraskuuta 2010

Perustavanlaatuisia muutostöitä

Miten uuvuttava päivä onkaan takana! Kahdeksaksi töihin ja heti oli edessä oman työpisteen muuttamista hallinnon tiloihin. Melkein tunnin verran me ähisimme työpöytiä paikasta toiseen siirrellen ja yrittäen löytää jotain järkevää ratkaisua tilaan. En voi sanoa tällä hetkellä varsinaisesti viihtyväni työpisteessäni. Päästäkääpä kaksi sisustusintoista naisihmistä rymsteeraamaan yhteistä työhuonetta! Katsoin parhaaksi olla hiljaa ja vikistä, jotta välirikolta ja henkivahingoilta vältyttäisiin.

Kahdentoista maissa kululaskut jäivät pöydälle ja suuntasin - tällä kertaa eksymättä - Tampellan esplanadille. Jännitti aivan vietävästi. Jälleen kerran aivan turhaan: asiakasvastaava oli ihanan pirteä ja rempsakka. Ennen kaikkea olin iloinen siitä, että hän sanoi suoraan, jos jokin ideani ei ollut järkevä toteuttaa, ja esitteli edullisia ratkaisuja. Tulimme hyvin juttuun, ja välillä keskustelu eksyikin pois aiheesta.

Seuraavista perustavanlaatuisista muutostöistä odotan tarjousta saapuvaksi:
(toim. huom. Saa nähdä, mitkä lopulta toteutetaan.)

KEITTIÖ
 • Spotit keittiön työtasovalaisimina:
  Voimakkaan häikimisen ja heikkonäköisyyteni vuoksi keittiön valaistus on erityisen tärkeä. Valo ei saa heijastua kaakeleista, kohdistua minuun päin, olla valkoista tai sinistä (sulkee pois asiallisen hintaluokan LED-vaihtoehdot)... Loisteputket ovat häikivien silmien ykköstappajat. Niinpä sain lähetteen Keittiömaailmaan Pirkkalaan ja Nokialle Nokian Sähkötaloon etsimään sopivia valaisimia ennen jatkotoimenpiteitä.
 • Lisäpistorasioita
  Kun vakiovalaisimet poistetaan, on silti kiva, että niiden yhteydessä olleet pistorasiat korvataan jollain.
 • Rosterikoneet
  Tahdon nähdä, mitä ne teoriassa maksaisivat.
 • "Vedettävä" liesituuletin
  Eipähän tarvitse kolhia ohimoitaan liesituulettimen lippaan...

OLOHUONE, MAKUUHUONE
 • lisää valaisinpaikkoja
 • himmennyskytkimet

WC, KYLPYHUONE & SAUNA
 • mustaksi petsattu sauna + kylpyhuoneen puolelle jatkuva, yhtenäinen katto
 • kivielementti kiukaan taakse (tapaamisessa unohdin, mutta onneksi sähköposti on keksitty)
 • saunan ohjauspaneeli kylpyhuoneen puolelle
 • pyyhekuivain kahdella tangolla (oli vähän epävarmaa, onnistuuko moisen turhakkeen asentaminen ainakaan vesikiertoisena, sähkökäyttöisenä silkkaa idiotismia)
 • peilikaappi ja peruslavuaari pois, tilalle työtasoon upotettu lavuaari nätillä hanalla ja suuri peili valaisimella (kohtuuhintaiset hana ja valaisin etsinnässä)
 • lisäpistorasia
Selvisin loppujen lopuksi hyvin pienillä muutoksilla. Ainakin tähän asti. Eri asia, miten käy sitten, kun päästään materiaaleja valitsemaan. Pelkään pahinta. Tiedossa siis istumista toimistolla tienaamassa.

Sain tietää, että asunnon huonekorkeus on 2,70 m. Yllätyin positiivisesti. Olin odottanut jotain 2,50 metriä.

Piipahdin tänään vielä kotona poikettuani Pirkkalassa Keittiömaailmassa. Olin huijannut isän kuskiksi ja tekniseksi asiantuntijaksi. Kierrellessäni ja tutkiessani erilaisia valaisinratkaisuja - ja kuolatessani kauniita keittiöitä - kadotin isän hyvin nopeasti. Kaivoin erään miesmyyjän esiin kolostaan ja esitin tälle asiani. Ihmettelin itse, miten kykeninkin kuulostamaan ihan siltä kuin olisin tiennytkin jotain työtasovalaisimista tai valaisimista yleensäkin. Pakko myöntää, että valaisimet ovat minulle pääasiallisesti kauniita esineitä, joilla luodaan tunnelmaa. Tämän vuoksi minulla on valaisinosastolla työskentelevä konsultti ja käsistään näppärä isä ja rakennustekniikkaa opiskeleva veli.

Asiointi myyjän kanssa oli kuitenkin todella hankalaa, koska a) en kuullut, mitä hän mutisi, b) minua häiritsi hänen jatkuva pälyilynsä sen näköisenä, että hän mieluummin pelaisi työpisteessään pasianssia. Sain kuitenkin puristettua hänestä tarvitsemani tiedot eräästä varsin viehättävästä spottivalaisimesta.

Kun aikaa oli kulunut liikkeeseen saapumisestamme hieman vajaat kymmenen minuuttia, olin kiertänyt kaikki keittiöt päällisin puolin, löytänyt yhden hyvän valaisinvaihtoehdon, tiedustellut sen tiedot ja ratkaisun, jolla sen voi asentaa ilman upotusta. Mielestäni siis varsin tehokasta toimintaa. Löysin kuitenkin kuskini istumassa myreänä eräässä mallikeittiössä paapattamassa puhelimeensa kuulostaen siltä, että olisi paljon mieluummin jossain muualla. Halusin vielä kiertää kylpyhuonepuolen ja tarkastella keittiökalusteita, mutta vilaus jäi hyvin pintapuoliseksi, kun kintereilläni napisi yksi turhautunut keski-ikäinen herrahenkilö, joka jaksoi marmattavalla äänensävyllä kommentoida jokaista ihastuksen huokaisuani: "Voi jumalauta, kato tota hintaa! Mieti nyt vähän, mitä tää kaikki maksaa." Teki mieli tokaista, että eihän katsominen maksa mitään, mutten viitsinyt ärsyttää. Koko visiitti Keittiömaailmaan oli ohi hieman yli vartissa. Tosin tuulikaapissa esillä ollut supergrilli puolestaan herätti isän huomion. Olisi pitänyt yhyttää hänet grillin ääreen heti kättelyssä, niin olisin saanut leikiten kierrellä ihan niin kauan kuin olisin halunnut. Kun olisin palannut grillin luo, isä olisi luultavasti ollut siellä keskustelemassa jonkun myyjän kanssa lihankäristämisen jalosta, miehisestä taidosta, grillin turboahdetuista ominaisuuksista ja kertonut edellisen ja seuraavan viikon menun sekä jakanut kokkausvinkkejään. Ei sillä, isä on todella taitava ruoanlaittaja, etenkin grillin ja savustuspöntön äärellä. Mutta mitä me tästä opimme? - Aina naisseurassa liikkeelle, kun kyse on sisustamisesta ja kalusteista!

Kävin sunnuntaina taas pyörähtämässä työmaan ohi, täytyy tunnustaa. Olihan siellä jo jotain elementtiä pystyssä. Lentovarikon toiselle puolelle nouseva korkea vuokratalo oli jo kohonnut huimasti. Se näyttikin jo siltä, että siitä tulee asuinrakennus. Odotan nyt vain innolla, että meidänkin tontillamme päästäisiin vauhtiin. Asiakasvastaava kyllä totesi, että kohta alkaa seinää nousta hurjaa tahtia. Joskin paikan päällä tehtävät välipohjavalut tietenkin hidastavat jonkin verran, mutta on se sen arvoista. Hieman saattoi jo arvailla, mitä mihinkin tulee. Yhden potentiaalisen hissikuilun alun bongasin.

Ei kommentteja: