Hatanpään valtatie oli aivan tukossa. Bussi mateli eteenpäin, mutta minusta siinä oli jotain aika tunnelmallista olla jumissa bussissa keskellä keväistä lumimyräkkää. Harmikseni jouduin vain jatkuvasti pyyhkimään silmiäni, jotka olivat alkaneet lumipyryn takia vuotaa ja kirvellä voimakkaasti. Kun lopulta pääsin kotipysäkille, lyllersin nilkkoja myöten lumessa kahlaten sisälle. Minulla ei ollut aavistustakaan, missä ajorata kulki, missä kävelytie, mutta ainakaan en jäänyt auton alle, vaikka lumi vaimensikin hitaasti liikkuvien autojen äänet. Oli myös vähän arpapeliä löytää oikeaan rappuun, mutta kai sitä aina kotiinsa osaa taapertaa.
Koska olin varpaita myöten aivan jäässä, nyt uunissa paistuu liuta pulleita sämpylöitä. Tuskin maltan odottaa, että pääsen upottamaan hampaani lämpöiseen sämpylään.
Sämpylät
5 dl maitoa (kauramaitoa)
2 ps kuivahiivaa (11g/pussi)
1 tl suolaa
2 rkl sokeria (tai hunajaa)
10-12 dl jauhoja (sekaan mm. ruis- ja kaurahiutaleita)
50 g pehmeää voita
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen.
- Lisää sokeri ja suola. Heitä sekaan suurin osa jauhoista, vaivaa muhkeaksi.
- Lisää pehmeä voi ja sopivasti jauhoja, vaivaa sekaisin.
- Jätä taikina kuumaan vesihauteeseen kohoamaan liinan alle puoleksi tunniksi. Leivo sämpylöiksi.
- Paista uunissa 10-15 minuuttia 225 asteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti