30. maaliskuuta 2012

Unelmista riitaisaan painajaiseen

En ole pitkään aikaan kirjoittanut mitään. Olen katsonut viisaammaksi vaieta, jotta asiat sujuisivat jouhevammin, mutta kilinpipanat - mitään ei ole tapahtunut siitä huolimatta. Joskin olen hyvin tottunut siihen jo asioituani Skanska Kotien kanssa. Nykyisin Skanska Kotien hehkeät mainosbannerit saavat minut vain näkemään katkeraa punaista. Unelmiesi koti - tutustu ja ihastu! Herran tähden, älkää klikatko sitä suloisena vilkkuvaa kuvaa! Kunpa minäkään en olisi.

Tällä viikolla selvisi, että keittiön välitilaan oli asennettu valaisin, jonka IP-luokitus ei ollut riittävä. Valaisimen sai asentaa tilaan sillä ehdolla, että kuivauskaappiini asennetaan valuma-allas ja valaisin suojataan kunnolla tippuvedeltä. Näppärät valaisimethan ne ovat, ei siinä mitään. Loisteputkien kelvin-luku vain on väärä. Hyväksyin valaisimet asennettavaksi 2700 kelvinin putkilla, sain ne 3000 kelvinin putkilla, jotka häikivät niin perkeleellisesti. Olen nyt odotellut niitä uusia 2700 kelvinin putkia, mutta mitään ei ole kuulunut - eikä tänään saamastani vastineesta päätellen tule kuulumaankaan. Niin, ja valuma-allaskin unohdettiin asentaa - hups! Välitilaan IP-luokitukseltaan sopimaton valaisin on ollut suojaamattomana kuivauskaappini alla, suoraan vesipisteen yläpuolella kaksi kuukautta vaarantaen sähköturvallisuuden. Minua kehotettiin ottamaan yhteyttä Tukesiin tai Tampereen Sähkölaitokseen, jotta asiassa voitaisiin edetä: pahimmillaan asuntoni olisi voitu julistaa asumiskieltoon, kunnes tilanne on korjattu. Kun ilmoitin asiasta Skanska Kodeille, tilanteeseen reagoitiin ihailtavan nopeasti. Jo seuraavana päivänä valaisimen suojaksi asennettiin aika onnettoman näköinen muoviläppä, joka kuulemma suojaa valaisinta kuivauskaapin tippuvedeltä, ja hoitaa asian. Lähtökohtaisestihan kyseessä oli laiton asennus.

Torstaina keskustelin myös sähkömiehen kanssa, ja kävi ilmi, että Innojokin valaistussuunnittelijan tekemää valaistussuunnitelmaa ei voida toteuttaa asuntooni. Nyt olen siis täysin vailla hyväksyttäviä vaihtoehtoja valuvaiheen rakennusvirheen korjaamiseksi. Alan kaivata oikeanlaisia valoja todella kipeästi, koska silmäni ovat menneet taas huonoon kuntoon. Olen viime viikkoina viettänyt taas paljon aikaa vanhemmillani, jotta olisin saanut lepuuttaa silmiäni edes välillä.

Viime kerralla kontrollikäynnissä oikea silmä oli selvästi heikentynyt, ja pelkään, että sarveiskalvo rikkoutuu ja tulehtuu uudelleen sen verran ärhäkästi, että verisuonet villiintyvät taas kasvamaan ja muodostamaan solumuutoksia eli samentumia. Samentumien kasvaminen on ollut lähes pysähtyneessä tilassa jo useamman vuoden, ja näköni on säilynyt ennallaan. Nyt olen kuitenkin huomannut selkeää heikentymistä, voimakkaampaa häikimistä, rähmimistä ja rasittumista, mitkä kaikki edesauttavat silmän pinnan rikkoutumista ja vievät askeleittain kohti lopullista sokeuttani. Tiedän, että jossain vaiheessa minusta kuitenkin tulee sokea, mutta mieluummin myöhemmin kuin varhemmin. Valitettavasti huono valaistus on yksi syy silmien ylimääräiseen rasittumiseen ja sitä kautta näköni heikkenemiseen.

Olo alkaa olla varsin voimaton, enkä tiedä, mitä tässä enää voisi tehdä. Olen yrittänyt vaatia Skanska Kodeilta kunnollista korvausta rakennusvirheestä, jotta valaistussuunnitelman mukainen valaistus saataisiin järjestettyä asuntooni, mutta nykyisessä valossa sekään ei onnistu. Kuluttajaneuvoja on neuvonut ehdottamaan kaupan purkamista, mutta olen ollut liian kiintynyt pikku luukkuuni, jotta olisin voinut edes harkita vaihtoehtoa, ja toisaalta olen uskonut Skanska Kotien inhimillisyyteen, oikeudenmukaisuuteen ja suoraselkäisyyteen, mutta odotukseni näyttävät kaikuneen tyhjään kaivoon. Joten saattaa olla aika valmistautua sanomaan hyvästit lentotukikohdalle, unelmieni kodille, josta tuli yksi helvetillinen painajainen.

Ei kommentteja: