30. lokakuuta 2011

Rauhallinen ja rattoisa Riika

No hups, unohdin aivan kokonaan kirjoittaa selontekoa kesälomamatkastani Riikaan. Seikkailuyksikkö Tunida Peränpää otti elokuun alussa Ryanairin siivet alleen ja liiteli leppoisasti Baltiaan tutustumaan uuteen kaupunkiin. 3.6.-8. sujui mukavasti tutkaillen idyllistä Riian vanhaakaupunkia. Rauhallinen ja kiireetön loma onnistui oikein hyvin, vaikka emme kovin paljoa toimettomana olleetkaan. Kiertelimme nähtävyyksiä, söimme ja ihailimme maisemia.

Näkymiä Pyhän Pietarin kirkon tornista

Hotelli oli aivan taivaallinen. Yövyimme viiden tähden Radisson Blu Ridzenessä aivan Kansallisoopperan puiston tuntumassa suurlähetystöalueella. 2010 vuonna remontoitu ja uudistettu hotelli oli ollut ennen Neuvostoliiton aikainen luksushotelli, ja ulospäin tämä kyllä näkyi betonikuutiomaisessa arkkitehtuurissa ympäröivien jugend-talojen keskellä. Sisältä hotelli oli kuitenkin maltillista säihkettä, laadukasta bisnestyyliä. Aulan vesiputoukset, lasihissi, tyylikäs oleskelutila ja viihtyisä bisneslounge tietokoneineen ja nettiyhteyksineen loivat rauhaisan mutta jotenkin tehokkaan tunnelman. Etenkin bisneslounge oli meidän mieleemme, sillä pääsimme päivittämään matkablogiamme, kun emme olleet liian uuvuksissa, kunnon koneen äärestä ilmaiseksi.

Huone täytti kaikki odotukset. Huone oli siisti ja aivan tarpeeksi tilava kahdelle nuorelle naiselle. En muutenkaan ymmärrä ihmisiä, jotka valittavat hotelliarvosteluissaan sitä, miten pieniä huoneet ovat olleet. Ei kai sinne matkalle ole lähdetty hotellihuoneessa olemaan? Meillä pienin huone on ollut sellainen komero, että ei saanut lentolaukkuja lattialle avattua ja hampaat sai pestä omalla sängyllä istuen ja lavuaari oli aivan sylissä, pöntöllä istuessa polvet olivat melkein suihkun puolella, ja ihan hyvin pärjäsimme. Nyt meidän ei tarvinnut kärsiä tällaisista erikoisolosuhteista. Huoneeseen astuessa tuli hyvin epäuskoinen olo, kun televisiosta alkoi soida musiikkia ja silmien eteen avautui sievä, siisti ja kauniisti kalustettu huone sänkyineen, kirjoituspöytineen ja ikkunasyvennys nojatuoleineen. Valaisimet olivat kauniita, ja valaistus hienosti säädettävissä. Kaappitilaa oli mainiosti. Oikein lokoisa majapaikka muutamaksi yöksi.

Viimeksi Tallinnan Savoy Boutiquessa yöpyessämme ihastelin upeaa kylpyhuonetta, mutta täytyy sanoa, että se jäi kirkkaasti kakkoseksi Ridzenen kylpytiloille. Tilaa oli mielin määrin: tilava, lasinen suihkukaappi ja kylpyamme, loistava valaistus, suuri peili, mustavalkoiset kaakelit hohtivat puhtauttaan... Koska kuplat kylpyveteen täytyi hankkia itse eikä pieniä pulloja löytynyt, meillä oli paljon kuplia.

Hotellin ravintola oli ihana! Sali oli kauniin lasipyramidin alla. Pyramidi näkyikin huoneemme ikkunaan. Sali oli valoisa, ja sen reunoille oli aseteltu orkideoja ja kynttilöitä koristekivillä täytettyyn altaaseen. Tarjoilijat olivat ystävällisiä, toivat kahvia ja teetä pöytään. Erityisesti pidimme hymyileväisestä suklaasilmäisestä nuorukaisesta, joka parina aamuna tarjoili meille: aivan käsittämättömän herttainen, ystävällinen ja kohtelias ihminen.

Ruoka- ja ravintolavalintamme osuivat jolteensakin napakymppiin lukuun ottamatta yhtä pientä pettymystä katupizzeriaan. Saimme nauttia hyvästä ruoasta niin tunnelmallisissa ravintoloissa kuin puistonpenkilläkin.

Broilerisalaatti, Pie Kristapas Kunga
Pie Kristapas Kungan kalalammikko ja kellariportaikko
Monterosso, ruokataivas
Herkuteltavaa ruokaa odotellessa
Pihvi rucolan ja juuston kätköissä
Kievinkanaa
Jätskiä jälkkäriksi...
...tai tiramisua?

Muuten tutuiksi tulivat eri museot, kirkot ja vanhankaupungin kadut. Kun pari kertaa poistuimme vanhastakaupungista, ei se oikeastaan ollut sen arvoista. Kävelykilometrejä kertyi mittariin, ja öisin uni maittoi.

 

Ei kommentteja: