7. huhtikuuta 2011

Keltaisia kummituksia

Keskiviikkona touhuttuani koululla neljä tuntia ensin omien koulutehtävieni parissa ja sompailtuani kolmisen tuntia SAP:n saksalaisen insinöörilogiikan ihmemaassa suorin Stockmannin kulmille odottelemaan ystävääni. Katsellessani akuutin kulutushysterian kourissa vellovaa ihmismassaa mietin, miksi ihmiset juoksivat kuin riivatut ja puristivat keltaisia kassejaan kuin suurinta aarrettaan. Eikä yksikään hymyillyt. Kaikki kuulostivat kireiltä ja pingottuneilta kulkiessaan vahtipaikkani ohi. Hetken jo ajattelin kääntyä takaisin ja jättää väliin Hulluille Päiville sukeltamisen.

Yksin en olisi siihen ryysikseen lähtenytkään. Olisin auttamatta eksynyt, hätääntynyt ja joutunut paniikkiin. En pidä suurista alennusmyyntitempauksista. En kestä sitä ihmispaljoutta ja poukkoilevia, arvaamattomia, verenhimoisia tätejä, jotka tahtovat vain ostaa, kun halvalla saavat. Siinä ei auta, vaikka valkoisella kepillä nilkoille kevyesti kolauttelisi. Nyt olen saanut melkein neljän viikon ajan vältellä aina jotain keskustan suurista aleista: Anttilan varastontyhjennysmyynti (vai mikä olikaan), Sokoksen 3+1 -päivät, Koskikeskuksen MiinusViirus ja nyt Stockmannin Hullut Päivät.

Tällä kertaa Hulluille Päiville minut kuitenkin ajoi kauan himoittu naulakko. Valkeakosken Asuntomessuilta lähtien metsästämäni Maze Interiorin Crown Hangerin takia keltaisten kummitusten ja villiintyneen tätilauman keskelle oli uskaltauduttava ensimmäistä kertaa elämässä. Onneksi mukanani oli Tuna, joka luovii alennusmyynneissä kuin kala vedessä ja pitää minutkin rauhallisena. Jo pääovista sisään astuessa kaikki näytti täysin kaoottiselta touhulta, mutta rohkeasti tyrskyjä päin!

En voisi kuvitellakaan meneväni enää toiste Hulluille Päiville. Tällainen uhkarohkeus saattaa tulla kysymykseen vain silloin, kun tarkalleen tiedän, mitä olen hakemassa. Jos minä jotain opin, niin Hulluille Päiville ei ole mitään asiaa ainakaan niiden ensimmäisenä päivänä hieman kello neljän jälkeen iltapäivällä.

Mutta pääasia on, että nyt muovipussissaan kuljetusta muuttokuormaan odottaa musta Crown Hanger -naulakko. Veljeä lahjottiin laatikollisella mokkasuukkoja.

Ei kommentteja: