12. maaliskuuta 2011

Kaunista kotia odotellessa

Aamulla heräsin sekä raskaisiin hengitysvaikeuksiin että täydelliseen lattiakriisiin. Hain tukea matto-valaisinasiantuntijaltani, joka onnekseni kunnon ystävän tavoin neuvoi minua luottamaan vaistooni ja rauhoitteli.

On vaikeaa olla nainen, koska mieli muuttuu koko ajan. Mikä eilen vielä oli selvä juttu, oli tänään kaikkea muuta. Niinpä valkoiset keittiökaapit saivat kaverikseen rosterikoneiden sijaan valkoiset koneet ja pähkinänvärisen laminaattitason. Koska Tammi Granite oli luonnossa todella kaukana kaakaonruskeasta / pehmeästä rusehtavanharmaasta. Todellisuudessa kyseinen parketti oli hyvin kylmäsävyinen tummanharmaa. Se ei kutsunut loikomaan. Muidenkin muutostyökustannusten laskiessa totesin, että rohkeasti vain pähkinäparketti tammen tilalle.

Tiivistetysti: Hyvin pelkistettyä linjaa, ei tehosteseiniä, sillä niitä voi maalata itse jälkikäteenkin. Keittiössä tasaiset, mattavalkoiset ovet kantikkaalla teräksenvärisellä vetimellä, välitilan laatoitus valkoinen Plaqueta 10x30cm vaakaan. Kylppärissä seinälaattoina korkeakiiltoinen, valkoinen Blanco Brillo 20x30cm vaakaan ja lattiassa matta, harmaa Sicily Grey 10x10cm. Komerot keittiökaappien tavoin tavallista mattavalkoista samanlaisella rivalla (itse haluaisin kyllä pähkinäiset komerot, mutta se olisi mennyt tässä vaiheessa niin vaikeaksi, että katsoin parhaaksi siirtää ovien vaihtamisen tuonnemmaksi). Siis melko ajatonta, tylsää ja yksinkertaista, mutta ennen kaikkea muunneltavaa.

Kylppärin ja saunan lattiassa Sicily Grey 10x10cm

Kaikki muukin siis meni hyvin, valinnat saatiin pakettiin ja asiakasvastaavan kanssa oli taas todella kiva jutella, vaikka puhuminen minulle olikin ajoittain hieman haasteellista. Kotiin tulin tyytyväisenä valintoihini ja levollisena, kaunista kotia odotellen. Sain kaikessa rauhassa kaivautua lepäämään loppupäiväksi vilttien alle.

Nyt myöhemmin illalla mieleeni heräsi muuan epäilys. Asiakasvastaavalla ei ollut näyttää minulle Upofloorin Pähkinä Selectiä. Hän näytti jonkin toisen toimittajan pähkinäparkettia, joka oli hieman tasaisempi ja sävyisämmän ruskea, ei noin eläväinen ja voimakas kuin Upofloorin. Minä ihastuin siihen. Toisaalta, kun tutkin parkettia Floor Designerilla, ei se näytä yhtään pöhkömmältä.

Upofloor Pähkinä Select 3-sauva.

Ei kai auta kuin yrittää olla jännittämättä, tuleeko sieltä jotain niinkin rauhallista ja kaunista kuin yllä vai kohtaanko oven avatessani jotain sellaista kuin alla. Kyseessä on sama parketti. Alemman kuvan alta linkistä pääsee Pähkinä Selectin tuotesivulle, jolla on kolme kuvaa, joissa kaikissa parketti on aivan erinäköinen ja eroaa selvästi myös yllä olevasta kuvasta, jossa se on kerrassaan upean kaunis ja seesteinen. Toivon kovasti, että parkettini olisi kuin ylemmässä kuvassa, koska se antaisi niin hyvin tilaa ja mahdollisuuksia myös erilaisille sisustusvaihtoehdoille.

Melko hurja viidakkomeininki, Upofloor Pähkinä Select 3-sauva

Jäätyäni istuskelemaan toimiston aulaan odottamaan sovittua kyytiä kuulin, kuinka muutaman naisen ryhmä tutki Tampereen karttaa englanniksi. Ilmeisesti Tamperetta esiteltiin englanninkieliselle naiselle, mitä hän sitten ikinä toimistolla toimittikaan. Ilokseni hän sattui kysymään "vihreästä alueesta rannalla" ja toiset kaksi naista esittelivät hänelle heti auliisti Härmälänrantaa, johon vieras ihastui selvästi. Kehui viehättäväksi ja kauniiksi. Näytti kuulemma todella hienolta ja miellyttävältä. Kyseli, näkeekö rannasta vastarannalle, ja ihasteli toisella rannalla näkyvää kaupunkisilhuettia ja tuumi, että kaupungin valot mahtavat näyttää kauniilta. Istuin siinä hiljaa itsekseni lukemassa Härmälänrannan esitteitä ja olin vilpittömän onnellinen, että minulla on pian asunto tuolta hauskalta alueelta, joka jotenkin sopii minulle ja luonteeseeni kuin nappi nenään.

Ei kommentteja: