19. joulukuuta 2010

Tryffelikeksejä

Vietin eilen rauhallista kotipäivää toljottamalla tv:stä Liviltä sisustusohjelmia, kuuntelemalla joululauluja, juomalla glögiä ja leipomalla glögin seuraksi tryffelikeksejä. Rehellisesti sanoen minulla ei ole mitään käsitystä, mitä tekemistä kekseillä on tryffelien kanssa, mutta ohjeen nimi kuitenkin sattui olemaan Tryffelikeksit. Samaisesta Suklaa-kirjasta kuin aiemminkin repäistyt ohjeet. Alla omin muokkauksineni. Totesin, että on vaikea leipoa yhtä järjettömästi kuin Ameriikassa.

Tryffelikeksit

1 dl sokeria
1¼ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
3 rkl kaakaojauhetta
25 g voita kuutioina
1 kananmuna
1 tl vanilliinisokeria
tomusokeria sihdattuna koristeluun

  1. Sekoita sokeri, voi, kuivat aineet ja suola. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi, melko jämäkäksi taikinaksi.
  2. Laita taikina jääkaappiin jäähtymään noin puoleksi tunniksi. 
  3. Pyörittele taikinasta palloja ja kieritä ne tomusokerissa. Asettele leivinpaperille pellille. Muista turvaväli: keksit leviävät paisuessaan!
  4. Paista 10-12 minuuttia 180-asteisessa uunissa. Maun mukaan voi vielä koristella tomusokerilla. 
Veljeni reaktio keksit nähdessään: "Mitäs paskakakkuja nää on?" Suorastaan viehkeän suorasukaista. Näytti kuitenkin maistuvan.

Ei kommentteja: