10. joulukuuta 2010

Juopunut banaani

Selasin makeanhimoissani Suklaa-kirjaani. Vaikken löytänyt mitään leivottavaa juuri tähän hetkeen, päätin jakaa tämän reseptin, joka nimensä puolesta antoi minulle hyvät naurut. Olkaa siis niin hyvät!

Juopunut banaani -suklaakakku
valmistelut: 20 minuuttia - kypsennys: 45-50 minuuttia - valmiina: 24 x 12 cm vuokakakku

75 g voita notkistettuna, lisäksi voiteluun
100 g (1 dl) sokeria
1 muna kevyesti vatkattuna
1 tl vaniljaesanssia
2 banaania kuorittuna ja soseutettuna
150 g (2½ dl) vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
2 rkl Irish cream -likööriä
2 rkl maitoa

  1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Voitele 24 x 12 cm suorakulmainen vuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
  2. Vaahdota voi ja sokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimella ja vatkaa joukkoon muna. Lisää vaniljaesanssi ja banaanit ja sekoita hyvin puulusikalla. Nostele joukkoon jauhoseos, kaakaojauhe, kaneli, likööri ja maito ja kaada taikina valmistelemaasi vuokaan. Paista kuumassa uunissa 45-50 minuuttia tai kunnes tikkuun tai puikkoon ei tartu taikinaa. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassa 10 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään. 
Sanonpa vain, että ihmettelin ohjeita monissa paikoin. Kuka sanoo, että vuoan on oltava suorakulmainen? Kuinka suuri on "suuri kulho"? Saako käyttää tavallista lusikkaa? Onko pakko kaataa taikina juuri siihen valmisteltuun vuokaan, eikö jokin satunnainen kaapista tempaistu vuoka kävisi yhtä hyvin? Saako kypsyyttä testata sukkapuikolla? Mistä tiedän, että muna on kevyesti vatkattuna kuoressaan? Notkistuuko voi venyttelemällä? Hyvä, että mainittiin banaanien olevan kuorittuja: muuten olisin ehkä soseuttanut kuorineen tarrojen kera! Mutta sitä minä mietin, että millaisellekohan ritilälle kakku pitäisi kumota jäähtymään... En haluaisi siitä valmiita viipaleita.

Tämänkin levottoman reseptin kanssanne jakoi Berlioza!

Vakavasti ottaen kyllä hieman vieroksun ajatusta vaniljaesanssista. Esanssit ovat ällöttäviä. Aitoa tavaraa sen olla pitää!

Ei kommentteja: