Juopunut banaani -suklaakakku
valmistelut: 20 minuuttia - kypsennys: 45-50 minuuttia - valmiina: 24 x 12 cm vuokakakku
75 g voita notkistettuna, lisäksi voiteluun
100 g (1 dl) sokeria
1 muna kevyesti vatkattuna
1 tl vaniljaesanssia
2 banaania kuorittuna ja soseutettuna
150 g (2½ dl) vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
2 rkl Irish cream -likööriä
2 rkl maitoa
- Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Voitele 24 x 12 cm suorakulmainen vuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
- Vaahdota voi ja sokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimella ja vatkaa joukkoon muna. Lisää vaniljaesanssi ja banaanit ja sekoita hyvin puulusikalla. Nostele joukkoon jauhoseos, kaakaojauhe, kaneli, likööri ja maito ja kaada taikina valmistelemaasi vuokaan. Paista kuumassa uunissa 45-50 minuuttia tai kunnes tikkuun tai puikkoon ei tartu taikinaa. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassa 10 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
Tämänkin levottoman reseptin kanssanne jakoi Berlioza!
Vakavasti ottaen kyllä hieman vieroksun ajatusta vaniljaesanssista. Esanssit ovat ällöttäviä. Aitoa tavaraa sen olla pitää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti