11. lokakuuta 2010

Suklaaunelmia

Jos on jotain, mihin olen heikkona, niin se on tumma minttusuklaa. Löysin Tampere-päivänä Tallipihan Kultasuklaa-puodista taivaallisen herkullista minttusuklaata ja uskon, että aion vierailla ostoksilla tulevaisuudessakin. Joskaan en turhan tiheään, jottei herkku kadota erityisyyttään.

Imatralla vietetyn viikonlopun saldona oli kaksi opusta kirjahyllyn täytteeksi: Tommy Tabermannin runoja 1970-2010 ja Suklaa - 365 vastustamatonta makuelämystä. Eläköön Suomalaisen ale! Suklaa-kirjastani maksoin nelisen euroa ja vilkaistuani kirjan sisältöä en malttaisi odottaa, että pääsisin kokeilemaan reseptejä. Kirja on pullollaan suklaajuustokakkuohjeita, joista en niin välitä, mutta onneksi voin niillä lahjoa ystävääni. Mikäs sen mukavampaa kuin lähetellä kauniita reseptejä kirjeitse.

Maailman paras kaakao
Valmistelut: 15 min. Valmistus: 5 min.

2½ dl maitoa
2½ dl kuohukermaa
2 rkl hienosokeria
125 g tummaa suklaata paloina
kaakaojauhetta sihdattuna koristeluun
  1. Kiehauta maito ja puolet kermasta kattilassa. Ota levyltä ja vatkaa joukkoon sokeri ja suklaa sähkövatkaimella. 
  2. Jaa seos 4 pieneen kuppiin (seos on erittäin täyttävää). Vaahdota loppu kerma ja laita lusikallinen jokaisen kupin päälle. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta. Tarjoile välittömästi. 
Näin kirja väittää syntyvän maailman parhaan kaakaon. Sietänee joskus kokeilla, kun vointi tästä vähän kohentuu. Imatralta kun sain kunnon köhäkuumeen.

Löysin myös herkullisen blogin, jota jään varmaan seurailemaan: Tummaa Suklaata

Ei kommentteja: