4. lokakuuta 2010

Projekti Huvimaja

Rakennusalaa opiskeleva veljeni on innoissaan. Mummun rivitaloyhtiöön vaihdettiin takapihan ovet. Vanhojen ovien tilalle vaihdettiin uudet ja hienot lämpöovet, ja vanhat jäivät lojumaan. Tästä innostuneena veljeni tiedustelisi, saisiko hän ottaa vanhat ovet rakentaakseen niistä jotain.

Suunnitelmissa on nyt sitten huvimaja. Hauskaa, miten jokaisella perheenjäsenellä on täysin oma käsityksensä siitä, millainen huvimajasta pitäisi tulla ja mihin sitä käytetään, kun se vihdoin on valmis. Itsekin olen sortunut parit piirustukset hahmottelemaan ja ideat esittämään. Täytyy ehkä kuitenkin yrittää toimia kaikkien ideoiden diplomaattisena kasaajana ja sovittelijana, ettei tästä synny mitään suurta tahtojen taistelua, jossa yksi tahtoo äijämäistä metsästysmajaa luolamiesmäisellä tunnelmalla, toinen ulkoilmabaaria/-pelihallia, kolmas sievää keidasta puutarhakahvitteluun ja neljäs ympärivuotista röönäliiteriä.

Kun käytössä on 14 ovea, kasa osaamista paneloinnista muuraamiseen ja maalaamisesta suunnitteluun, niin sitähän ei tiedä, mitä tästä vielä syntyy. Netistä en vielä valitettavasta löytänyt yhtään sellaista majaa, jonka haluaisin. Ideani on selvästi toistaiseksi uniikki ja piirustustaitoni tunnetusti rajoittuneet, joten vaatii ponnisteluja, että kukaan ymmärtää, mitä minä ehdotan.

Ei kommentteja: